Na veel omzwervingen ben ik in oktober 2015 gestart met de opleiding tot uitvaartverzorgster bij GaandeweG Uitvaart Educatie te Apeldoorn.
Precies een jaar later, in oktober 2016, kon ik eindelijk mijn droom waar maken en ben ik gestart als zelfstandig ondernemer.

Het werken binnen de uitvaart zit eigenlijk in de genen. Mijn overgrootvader is in 1925 gestart met een uitvaartonderneming in Rotterdam.
Daarnaast werkt mijn zusje ook in de uitvaartbranche en ik heb heel veel van haar mogen leren, haar vaak mogen helpen en assisteren.

Tevens is mijn vader een aantal jaren chauffeur en drager geweest.

"Ik durf te zeggen dat ik geschikt ben om mensen op een kwetsbaar moment in hun leven te begeleiden en bij te staan, te helpen en adviseren of gewoon naar ze te luisteren. Het is erg fijn om als uitvaartverzorgster voor de nabestaanden een afscheid zo optimaal mogelijk te laten verlopen, een afscheid waar men met een goed gevoel op terug kan kijken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een goede begeleiding van grotere waarde is dan wellicht in eerste instantie wordt gedacht.


Een afscheid kun je immers maar één keer doen!”

Afscheidszorg de Calavon is een samenwerking aangegaan met een andere zelfstandige uitvaartonderneming.

Deze samenwerking houdt in eerste instantie in dat we elkaar helpen/ondersteunen waar nodig en elkaar vervangen tijdens vakanties of anderszins.

Charles de Mari
Adieu Uitvaartverzorging Gorssel

Charles de Mari.jpg

Foto': Jeffrey de Grijs